Foto’s bedrijfsbezoek aan het Kaaspakhuis

Op donderdag 14 september hadden we een bedrijfsbezoek aan de Kaas experience in het Pakhuis. Na een wervende video over mooi Woerden, mochten we de muts op, en leidde Leo Wilbrink ons naar de 1e etage waar we alles over het keren van kaas te weten kwamen. Daarna was er de proeverij waar we een aantal voortreffelijke kaasjes mochten proeven. De foto’s kan je hier bekijken:

Foto’s ZOOOM BBQ

Op vrijdag 25 augustus j.l. was wederom de jaarlijkse ZOOOM BBQ, zoals gebruikelijk bij de BoerInn. Voorzien van wederom uitzonderlijk mooi weer, hebben we genoten van een heerlijke BBQ. Onder het genot van een drankje werden de vakantieverhalen en zakelijke plannen voor de 2e helft van 2017 uitgewisseld. De foto’s kan je hier bekijken:

Ledenblog van Gonne-Marieke

Er toch weer ingevallen

Nee, ik heb het nu niet over die vele telefoontjes of e-mails waar ze je van alles en nog wat aansmeren en beloven. Waar dan achteraf blijkt dat het toch niet is wat ze hadden gezegd. Ik heb het nu over een valkuil waar ik geregeld intuimel. Ja, geregeld.

Het gaat nu over acquisitie en de vergissing die ik nu al een paar keer heb gemaakt. Er zijn vele vormen van acquisitie en ook vele goede trainingen om deze vormen te leren. Netwerken is een van die vormen waar ik wel in geloof.

Nu vind ik netwerken erg leuk; ik vind het interessant om nieuwe mensen te ontmoeten en te horen waar ze mee bezig zijn. Soms lukt het mij zelfs om mensen aan elkaar te koppelen. Maar altijd kom ik vol inspiratie terug van netwerkbijeenkomsten. Ook de andere vormen van acquisitie vind ik leuk; zoals blogs schrijven of bezig zijn met social media.

Kortom, ik heb geen hekel aan acquisitie en ik ben er ook niet bang voor. Dat laatste wil ik graag benadrukken aangezien ik veel advertenties van trainingen voor acquisitie zie, die er op wijzen dat ik er wellicht bang voor ben.

Je zou nu kunnen denken dat ik er dan ook veel mee bezig ben. Aangezien ik het ook leuk vind, maar nee. Helaas niet. Ik doe het veel te weinig.

Namelijk als ik het druk heb met werkzaamheden voor mijn opdrachtgevers, sla ik regelmatig een netwerkbijeenkomst over of stel ik het schrijven van een blog uit. Want ik moet het werk dan af hebben of ik heb andere zaken die ik voor laat gaan. Ik kan dit in mijn ogen doen omdat ik op dat moment lekker druk heb en geen tijd voor nieuwe opdrachtgevers. En daar ga ik dus de fout in.

Elke ZZP’er weet dat opdrachtgevers komen en gaan. Dat is juist een van de leuke maar ook moeilijke dingen die er zijn voor elke zelfstandige. Om te voorkomen dat er een tijd komt, waarin je niks te doen hebt, is het handig (belangrijk) dat je opdrachten blijft krijgen. Dat er een stroom is. Deze stroom had ik, er kwamen regelmatig opdrachten binnen.

Maar toen hield de stroom op; dat kan gebeuren. En ik maakte mezelf geen zorgen omdat ik het nog druk genoeg had. En nog steeds deed ik niet veel aan acquisitie.

Ik werd een beetje lui op dit gebied.

Totdat ik een telefoontje kreeg van een opdrachtgever waarin ik te horen kreeg dat de werkzaamheden nu zoveel werden dat men liever een vaste kracht op kantoor had vijf dagen in de week. Heel logisch en diep in mij had ik dit ook zien aankomen.
Toen ging eindelijk dat stemmetje in mij spreken.

Zoiets van: zou je niet eens weer wat meer aan acquisitie gaan doen? Want langzamerhand is dat wel weer nodig. Beter nu beginnen voordat het echt noodzakelijk wordt. Aangezien iedereen weet dat acquisitie begint met zaaien en daaruit kunnen dan mooie dingen komen.

Ik keek deze week naar een webinar over hoe je een ideaal bedrijf kan runnen en wat je daarvoor moet doen. Er werden (zoals vaker met webinars) enkele open deuren ingetrapt. Maar degene die nu al een paar dagen in mijn hoofd zit, is dat de focus van je bedrijf moet zijn: het binnenhalen van klanten!

En daar is niks mis mee. Het is helaas niet zo, dat de opdrachtgevers vanzelf komen ook al ben je goed in je werk. Ze moeten wel weten dat je er bent.

Deze schop onder mijn kont had ik vooral nu weer eens nodig en ik ga er nu voor zorgen dat ik hem niet nog eens krijg.

Hopelijk heb ik hiermee andere geïnspireerd om dit aspect van het ondernemen weer eens onder de loep te nemen en het gewoon te doen!

Met vriendelijke groeten,
Gonne-Marieke
Uw Officemanager.NL

Informatie lidmaatschap PZO

Beste collega-zzp’ers,

Natuurlijk is ZOOOM voor jou de vereniging waar je lid van wilt zijn als je in Woerden en omstreken zzp’er bent, maar misschien is lidmaatschap van een landelijk platform ook interessant. Ik ben als coach recent via NOBCO (orde van beroepscoaches) met korting lid geworden. De bevestiging met de voordelen van PZO geef ik graag ter informatie. Misschien ben jij ook wel aangesloten bij een vereniging waar een collectief lidmaatschap geldt.

Beste Els,
Via NOBCO ben je lid geworden van PZO, dé ZZP belangenbehartiger in Nederland. Welkom bij het Platform Zelfstandige Ondernemers! We hebben je account geactiveerd. Binnen 24 uur ontvang je een e-mail met je inloggegevens.

Over PZO
Wij willen belemmeringen die jij als zzp’er ondervindt op het gebied van wet- en regelgeving wegnemen. Dat doen we door te lobbyen in Den Haag en in Brussel op thema’s die jou aangaan. Maar we doen meer dan belangenbehartiging.

Als lid van PZO geniet je van veel praktische voordelen, zoals:

  • gratis toegang tot een juridische en fiscale helpdesk
  • korting op verzekeringen
  • gratis toegang tot model algemene voorwaarden en overeenkomsten
  • korting op praktische zaken zoals ondersteuning in de administratie, online veiligheid, telefonie, enz.
  • PZO #kenniscafés: regionale workshops om je kennis en kunde op het gebied van ondernemerschap bij te spijkeren
  • netwerken, sparren met collega ondernemers, inspireren via gratis deelname aan de PZO #Ondernemerstafels
  • altijd op de hoogte van het laatste zzp nieuws met de PZO nieuwsbrief.Collectieve leden hebben bovendien een stem in de Algemene Bestuursvergadering. Daar kun jij, – via jouw collectief – de agenda bepalen, meedenken en meepraten over belangrijke zzp thema’s die jou aangaan.

Op onze website www.pzo-zzp.nl vind je alle informatie.

Els van Veen

 

Gezocht: een allround ondernemer die de boel graag in beweging brengt!

Wie heeft er zin om zich samen met ons in te zetten voor een leuk en gevarieerd activiteitenprogramma voor ZOOOM.
Binnenkort neemt een van de commissieleden afscheid en we zoeken vervanging. Onze werkzaamheden zijn met name gericht op het bedenken en organiseren van alle activiteiten binnen ZOOOM. Denk hierbij aan de thema-avonden, de maandelijkse borrels, kerstontbijt, BBQ, etc.
Vind je het leuk om samen met de andere commissieleden, Lucia en Saskia dit op te pakken; stuur even een mailtje naar Voorzitter@zzpwoerden.nl

Tot horens!

KvK Connect app voor ZZP’ers

De Kamer van Koophandel heeft een app geïntroduceerd voor ZZP’ers; KVK CONNECT.
Hiermee kun je in contact komen met andere zzp’ers en opdrachtgevers.

Het downloaden en installeren is mogelijk voor Ios, Android en kan ook als desktopversie geïnstalleerd worden.
Zelf heb ik hem op mijn I-pad gezet en alle informatie over mijn bedrijf ingevuld. Dit neemt even tijd!
Er is voldoende ruimte om je bedrijfsinformatie en ervaring op te slaan.

Neem een kijkje op de KVK app website: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/zzp/kvk-connect/

Misschien is het ook iets voor jou?