ZomerCafé ZOOOM ook geslaagd

Veel eindexamen deze week geslaagd, zeker ook het ZomerCafé van ZOOOM. Het ZomerCafé was met zo’n 20 leden en andere geïnteresseerde ondernemers in De Pompier een heel gezellig samenzijn waarbij ook plannen, ambities en ervaringen werden uitgewisseld.

 

Cijfers…wat een feest! Collega-ondernemer Wilfried Hess publiceert boek over financiën

Op 25 mei is het boek ‘Cijfers…wat een feest‘ van ZOOOM-lid Wilfried Hess verschenen.

Wilfried zegt er zelf over: “Ik vond het tijd dat er een boek over financiën in compactere vorm voor een grotere groep mensen beschikbaar kwam. Mensen die er mee te maken hebben, maar geen uitgesproken specialisten zijn op dat gebied. In mijn beleving voor een deel een vergeten groep, daar probeer ik iets aan te doen. Deze groep heeft weinig aan zogenaamde ‘snelkookpan-cursussen’ of dikke vakboeken in minder begrijpelijke taal.

Jonge en startende ondernemers, maar ook zelfstandige professionals, bestuursleden van verenigingen en stichtingen en leden van ondernemingsraden zullen hiervan profijt hebben. Financiën samengevat in grofweg 20 hoofdstukken met de meest voorkomende en voornaamste financiële onderwerpen. Een compact en begrijpelijk overzicht van wat er op financieel gebied echt belangrijk is in de zakelijke wereld.

Het boek ligt in Woerden bij Libris en De Bij maar kan op internet ook worden besteld. Levertijd is 5-7 dagen. Kosten: 16,95 + verzendkosten.

Cijfers …wat een feest!

Collega, succes met de verkoop!

 

Nieuwe ZOOOM-flyer zoveel mogelijk verspreiden

Eerder hebben we een nieuwe banner laten maken. Nu ook een nieuwe flyer. Heb je ideeën over plekken waar we deze voor geïnteresseerde zzp’ers kunnen achterlaten, laat het dan weten. Natuurlijk is het super als je wilt meehelpen deze flyers te verspreiden. Mail in beide gevallen even naar voorzitter@zzpwoerden.nl.

Zo heeft iemand de flyer al bij de KvK in Utrecht gebracht. Hopelijk komt deze in de infomap of in een folderrek.

De 24 uur was indrukwekkend. Deelnemers, sponsors en captains bedankt!

De editie 2018 van de 24-uur van Woerden zit er weer op en ZOOOM heeft met vereende krachten (vrijwel) de hele 24 uur gelopen/ gewandeld of gestrompeld. Er is dit jaar in totaal maar liefst € 96.000,– opgehaald en ZOOOM heeft daar zo’n € 1000,– aan bijgedragen.

Vrijdagmiddag 25 mei startten teamcaptains Jan en Raymond met hulp van bestuursleden Els en Lily met het opzetten van de tent, zodat de ZOOOM lopers een gezellig thuishonk hadden. Er was gezorgd voor een hapje en een drankje voor iedereen en de teamcaptains hebben gezorgd dat altijd één van hen er was om de lopers op te vangen en aan te moedigen.

Klokslag 17.00 uur gingen de eerste lopers van start en beet Lily namens ZOOOM het spits af, het eerste rondje vergezeld door teamcaptain Jan en gevolgd door de andere ZOOOM lopers. Het weer werkte gelukkig mee. Het leek even te gaan onweren, maar het bleef droog en zonnig. Toen het donker werd, was het tijd voor de heldenronde. Velen hadden de inspiratielichten versierd met lieve en mooie teksten voor de mensen die zij wilden herdenken of voor familieleden of vrienden die te maken hebben gehad met ziekte en er gelukkig nog zijn. Het was heel ontroerend om door het park te lopen omringd door de lichtjes en deze mooie teksten.

Zaterdag was een super zonnige dag;  menig zweetdruppel hebben we gezien. De organisatie had voor verkoeling gezorgd op diverse plekken. Dat was fijn.

Kortom, Woerden heeft met de 24-uur weer een heel mooi evenement neergezet, waarmee een heel mooi bedrag voor het goede doel bij elkaar is gelopen. Iemand schreef: een evenement met een lach en een traan. Dat is een mooie omschrijving. Teamcaptains Jan en Raymond: heel hartelijk dank voor jullie inspanning voor dit prachtige doel!

 

Samenwerking met Inloophuis ‘Leven met Kanker’

Het Inloophuis ‘Leven met Kanker’ is blij dat ZOOOM mee doet met ‘de24uurvanWoerden’. Om de opbrengst van het ZOOOM-team te verhogen heeft het Inloophuis aangeboden om een aantal door het Inloophuis ontvangen pakketten te verkopen aan ZOOOM-leden. In een pakket zitten 24 langer houdbare producten. Een pakket kost slechts 20 euro en wordt op het kantoor of thuis bezorgd. E.e.a. in overleg.

Heb je interesse, mail dan met je telefoonnummer naar John van der Meer van het Inloophuis, dan komt dat geheel voor elkaar!! jwmvandermeer@xs4all.nl.

 

 

Nieuwe ZOOOM-presentatie

Soms zijn dingen aan vervanging toe. Zo ook onze roll-up banner. We hebben de banner direct in een nieuw jasje laten steken door ons lid Ine de Knoop. Daar zijn we blij mee!

Zou je met het gebruik van de banner tijdens een evenement ZOOOM willen promoten en laten zien dat je er als zzp’er echt niet alleen voor hoeft te staan? Dat kan:

Stuur even een mail naar voorzitter@zzpwoerden.nl met de datum waarop je de banner zou willen gebruiken en je hoort direct of dat kan.

 

ZOOOM-leden in Woerdense Courant!

Misschien is het jullie opgevallen dat er de laatste tijd regelmatig advertenties van ZOOOM-leden in de  Woerdense Courant staan. In een eerdere blog is aan geïnteresseerden gevraagd om zich te melden. Uiteindelijk heeft een zestal ZOOOM-leden gezamenlijk advertentieruimte ingekocht.

Flinke korting

De leden kunnen dit jaar allemaal ongeveer 8x adverteren tegen 40% korting. Een leuk voorbeeld van hoe we ons netwerk kunnen gebruiken om samen zakelijk voordeel te behalen. Het kan bijna niet anders dat in een vereniging van een kleine honderd creatieve ondernemers meer ideeën zijn voor lucratieve vormen van samenwerking.

Ik ben benieuwd naar andere initiatieven.

Rolando Montessori

Laat je stem horen: ZOOOM-Plein 2 ook voor niet-leden?

In november vorig jaar is met succes het eerste ZOOOM-Plein georganiseerd. Leden konden zich op dit plein presenteren met hun producten en diensten. Het werd een succes – nog bescheiden misschien in grootte – maar zeker in beleving. Men vond het erg waardevol om zich zo aan elkaar te presenteren. Het zorgt ervoor dat de beleving bij wat iemand doet, wordt vergroot. Daardoor kunnen we ook beter ambassadeur voor elkaar zijn.

Tijdens de Nieuwjaarstoespraak is een gesprek ontstaan over het vervolg: ZOOOM-Plein 2. “Is het een idee om ook niet-leden uit te nodigen om het bereik en hopelijk het effect op opdrachten te vergroten?”.

Van welk ZOOOM-Plein ben jij voorstander?

A. Leden presenteren zich voor een groter publiek

B. Presenteren voor alleen ZOOOM-leden

Wil jij je presenteren op het ZOOOM-Plein op 16 mei?

A. Voor een groter publiek

B. Voor alleen ZOOOM-leden

Mocht je nog niet gereageerd hebben op de mail van 13 maart, stuur dan een e-mail naar voorzitter@zzpwoerden.nl en laat weten wat je ervan vindt.