Nieuwe zzp-wet in 2020; maak jij je er druk om?

Het blijft de bedoeling dat op 1 januari 2020 nieuwe wetgeving ingaat.

In een brief aan de Kamer schreven Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Snel van Financiën eerder dat ze ver zijn met de uitwerking van nieuwe wetgeving, maar dat er nog wel pijnpunten zijn. Zo gaat het kabinet nog in gesprek met de Europese Commissie over de bescherming van werkenden met lage tarieven.

Al in 2016 werd de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) ingevoerd. Die moet schijnzelfstandigheid tegengaan. Door problemen met de praktische uitvoering blijft handhaving van die wet tot nu toe grotendeels achterwege. Sinds september wordt die handhaving wel wat verder opgevoerd.

(bron ZZP.nu)

In hoeverre houdt deze nieuwe wetgeving jou als zzp’er bezig?

Mail het naar voorzitter@zzpwoerden.nl

Oproep: Geef je op voor het ZOOOM-team ‘Slag om Woerden’

 

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, menigte, tafel en binnen

Ieder jaar wordt de Slag om Woerden gehouden. Vijfkoppige teams beantwoorden 20 ‘pittige’ vragen over onder andere nieuws, sport, politiek, economie, cultuur en de Rode Draad vraag. ZOOOM doet al een aantal jaren hieraan mee.

De opzet is lekker eten en drinken, netwerken, teambuilden en vooral een DONATIE aan het goede doel. Voor deze editie heeft niemand minder dan Bibian Mentel toegezegd. Zij kreeg in 2017 voor de negende kanker. Mede dankzij haar doorzettingsvermogen won zij maar liefst drie gouden medailles op de Paralympische winterspelen. Zij is grondlegster van de Mentelity Foundation en daar gaat de opbrengst van de avond voor het grootste deel naartoe.

De Slag om Woerden wordt gehouden op donderdag 15 november en begint om 17.30 uur. Kalsbeek College, locaties Bredius. Per team is het inschrijfgeld € 585,–. Per teamlid dus € 117,–.

Hou je van een ware battle, gezelligheid en vind je als ondernemer doneren aan een goed doel belangrijk?

Geef je dan zo snel mogelijk op via voorzitter@zzpwoerden.nl. Twee van onze leden hebben al toegezegd en vragen jouw hulp: Brigitte de Veld en Lily Dekker.

 

ZOOOM in Platform Ondernemers Verenigingen Woerden

Misschien is het niet bij iedereen bekend dat ZOOOM lid is van het POVW; het Platform OndernemersVerenigingen Woerden. Ook zijn daarin vertegenwoordigd:
OKW, Ondernemersverenigingen Harmelen, Zegveld en Kamerik en het Stadshart.

Jaarlijks betalen de verenigingen een bijdrage om de activiteiten van POVW te kunnen bekostigen. Het doel van het platform is om een meer gezamenlijk standpunt te bepalen en daardoor een beter gesprek te hebben met de gemeente. Voorheen had elke vereniging apart een gesprek met de wethouder. Nu heeft POVW drie keer per jaar een overleg met de wethouder en diverse betrokken ambtenaren.

Met elkaar willen we de economische activiteit in Woerden stimuleren. Het platform heeft hiervoor de Ondernemersvisie 2030 opgesteld. Daarin komt niet alleen de economie van Woerden aan bod (vitale werklocaties) maar ook de aantrekkelijke woonstad en de recreatie. De Ondernemersvisie is als pdf beschikbaar!

ZOOOM is als vereniging van zzp’ers vanaf het begin betrokken bij het overleg en ‘levert’ de voorzitter. Als zzp’er hebben we misschien minder behoefte aan herstructurering van de schuifruimte of een betere randweg. Maar we hebben wel allemaal behoefte aan een goede economie in en rond Woerden, waardoor ook wij als zzp’ers kunnen excelleren.

Afbeeldingsresultaat voor povw

Vragen? Neem gerust contact op.
Rina Mulder, voorzitter POVW, 06 – 55 85 83 34, mail@secrans.nl
Els van Veen, vertegenwoordigd vanuit het bestuur ZOOOM, 06 – 28 94 01 47, voorzitter@zzpwoerden.nl

Nieuw bestuurslid ZOOOM

Graag delen we jullie mede dat we een nieuw bestuurslid hebben, te weten Frank Suers van Frank Financiële Huisarts. Frank is net lid geworden van onze vereniging en is heel enthousiast om zijn steentje bij te dragen aan het succes van onze vereniging. Hij wil zich actief inzetten om de vereniging te laten groeien, maar ook de leden elkaar te laten helpen om te groeien; als mens en als ondernemer. Dan vraag je je misschien af wie Frank is.

Frank zegt zelf: “Ik help mensen financieel gezond te worden en te blijven.” Voor alle denkbare verzekeringen kun je bij hem terecht. Betere dekkingen en lagere premies voor al jouw zakelijke en particuliere verzekeringen is zijn missie. Hij is ook een specialist in betrouwbare, integere en deskundige financiële planning. Nieuwe woning? Hij regelt je hypotheek, maar ook je bestaande hypotheek kan vaak voordeliger. Voor financiële rust en het juiste recept, ga je naar Frank Financiële Huisarts.

 

 

 

ZomerCafé ZOOOM ook geslaagd

Veel eindexamen deze week geslaagd, zeker ook het ZomerCafé van ZOOOM. Het ZomerCafé was met zo’n 20 leden en andere geïnteresseerde ondernemers in De Pompier een heel gezellig samenzijn waarbij ook plannen, ambities en ervaringen werden uitgewisseld.

 

Cijfers…wat een feest! Collega-ondernemer Wilfried Hess publiceert boek over financiën

Op 25 mei is het boek ‘Cijfers…wat een feest‘ van ZOOOM-lid Wilfried Hess verschenen.

Wilfried zegt er zelf over: “Ik vond het tijd dat er een boek over financiën in compactere vorm voor een grotere groep mensen beschikbaar kwam. Mensen die er mee te maken hebben, maar geen uitgesproken specialisten zijn op dat gebied. In mijn beleving voor een deel een vergeten groep, daar probeer ik iets aan te doen. Deze groep heeft weinig aan zogenaamde ‘snelkookpan-cursussen’ of dikke vakboeken in minder begrijpelijke taal.

Jonge en startende ondernemers, maar ook zelfstandige professionals, bestuursleden van verenigingen en stichtingen en leden van ondernemingsraden zullen hiervan profijt hebben. Financiën samengevat in grofweg 20 hoofdstukken met de meest voorkomende en voornaamste financiële onderwerpen. Een compact en begrijpelijk overzicht van wat er op financieel gebied echt belangrijk is in de zakelijke wereld.

Het boek ligt in Woerden bij Libris en De Bij maar kan op internet ook worden besteld. Levertijd is 5-7 dagen. Kosten: 16,95 + verzendkosten.

Cijfers …wat een feest!

Collega, succes met de verkoop!